Karsten Moholt AS vinner milliardavtale med Statoil ASA

Karsten Moholt AS har fått tildelt en rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Statoil sine installasjoner på norsk sokkel. Avtalen har en varighet på tolv år, inklusive opsjoner, og har en samlet estimert verdi på 1 milliard kroner.

Olje & Gass
ansatte
mill. nok omsetning

Mandag 2. mars 2015 var det stor jubel i lokalene hos Karsten Moholt AS. En avtale med Statoil med en varighet på tolv år, og en samlet verdi på 1 milliard kroner, skaper langsiktig trygghet.

– De siste årene har vi bygd opp et nytt høyteknologisk kompetansesenter for roterende elektrisk utstyr på Askøy og satset hardt for å styrke vår konkurransekraft. Parallelt har vi arbeidet aktivt med prosessforbedring, effektivisering og utvikling av nye vedlikeholdsløsninger, sier administrerende direktør i Karsten Moholt AS, Linn Cecilie Moholt.
– Anerkjennelsen Statoil nå har vist oss er derfor en viktig motivasjon for å fortsette dette arbeidet.

Nye muligheter i turbulente tider
Det er tøffe tider for oljeservice i Norge om dagen, og det har vært harde omstillinger det siste halve året. Denne rammeavtalen var derfor ekstra viktig for selskapet forteller Moholt.

– Denne avtalen viser at vi er konkurransedyktige i et internasjonalt marked.

– Riktig og kostnadsoptimal ressursutnyttelse er viktigere enn noen gang. Nye og smarte løsninger som reduserer time- og ressursforbruk er nøkkelen for å lykkes med dette. Vi ser nå frem til å utvide samarbeidet vårt med Statoil og levere nye og kostnadsbesparende vedlikeholdsløsninger i tiden fremover, sier hun.

Levert kvalitet gjennom mange år
Karsten Moholt AS har i mange år levert presisjonsvedlikehold av roterende elektrisk utstyr til Statoil og har en lang historie som leverandør til selskapet. Moholt synes det er flott at selskapet gir dem fornyet tillit.

– Det er fantastisk at vi nå har fått fornyet tillit. Avtalen er også en anerkjennelse av den innsatsen selskapets medarbeidere har lagt ned for å levere konkurransedyktig kvalitet til Statoil i mange år, sier Moholt.

Om Karsten Moholt AS
Karsten Moholt AS er en ledende vedlikeholdspartner for roterende elektrisk utstyr. Selskapet operer ut fra et nytt høyteknologisk kompetansesenter på Askøy, og leverer tjenester globalt. De har rundt 200 ansatte og omsetter for rundt 300 millioner kroner i året. Selskapet jobber mot offshore, industri, vannkraft, skip, jernbane og forsvaret. Videre utfører de presisjonsvedlikehold, tilstandskontroll, vedlikeholdsoptimalisering og levetidsforlengelse av roterende elektrisk utstyr i hele verden. Datterselskapet Teknor AS er etablert i Harstad og leverer de samme tjenester som morselskapet.

 

Riktig og kostnadsoptimal ressursutnyttelse er viktigere enn noen gang. Nye og smarte løsninger som reduserer time- og ressursforbruk er nøkkelen for å lykkes med dette. Vi ser nå frem til å utvide samarbeidet vårt med Statoil og levere nye og kostnadsbesparende vedlikeholdsløsninger i tiden fremover.

Linn Cecilie Moholt, adm. dir.

Ta steget inn i fremtiden med oss
– det hele starter med et uforpliktende møte.

Opptatt av næringsliv, innovasjon og FoU?

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Se hvordan vi behandler dine personopplysninger

Steng