Vinneren av Oppdrift er kåret

Seaweed Solutions stakk av med seieren og vinner et innovasjonsstipend på 1 million kroner.

– ­Vi vil gratulere Seaweed Solutions med seieren av Oppdrift! Det var fem fantastiske finalister som presenterte for oss, og det var ikke enkelt å kåre en vinner blant en så innovativ gjeng, sier daglig leder i Igaidi og jurymedlem i Oppdrift, Lars Henrik Krogh.

Denne høsten har Igaidi, Bryn Aarflot og Los & Co samarbeidet om innovasjonsstipendet Oppdrift. Stipendet verdt 1 million kroner skal brukes til å realisere en idé som bidrar til en reell bærekraftig utvikling innen havbruk og marine ressurser.

– ­Det har vært fantastisk inspirerende og se så mange innovative og spennende prosjekter. Vi er høyst imponert over alle finalistene og hva de har fått til så langt. Nå gleder vi oss til å jobbe sammen med Seaweed Solutions, sier Krogh.

Etter en omfattende søknadsprosess var det Agoprene, Clean Sea Solutions, Norsk Fjordskinn, Wavefoil og Seaweed Solutions som sto igjen som finalister. De fikk fem minutter hver til å pitche prosjektene sine fra scenen, og imponerte dommerne med sine fremtidsrettede løsninger.

Dyrker tare til folket

Seaweed Solutions jobber med bærekraftig dyrking av tare til mat, fôr, bioplast, og andre markeder. Målet er å utvikle innovative måter å prosessere taren på for å gjøre tare til «mainstream» mat i Europa. Taredyrking trenger ikke fôr, vann, gjødsel eller landareal, og er derfor en svært bærekraftig næring, i tillegg til at det kan bidra til et sunnere og mer bærekraftig kosthold.

– Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet denne prisen. Jeg har blitt kjent med mange nye folk innenfor det marine området, og ikke minst de som arrangerer dette. Det har vært veldig gøy, sier Jon Funderud, CEO i Seaweed Solutions.

Igaidi som rådgiver for fremskaffelse av innovasjonsmidler

Et kompetent fagteam fra Igaidi skal bistå Seaweed Solutions med å identifisere offentlige kilder til økonomisk støtte, utrede selskapets FoU-aktiviteter, og gjennomføre et fullstendig søknadsløp mot valgte virkemidler, i hovedsak ordninger administrert av Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

– ­Vårt fagteam bestående av rådgivere med havbruk og marine ressurser som spesialområde, står klare til å løfte Seaweed Solutions ytterligere. Målet vårt er at de skal få mest mulig offentlige innovasjonsmidler sånn at prosjektet får tilstrekkelig luft under vingene, avslutter Lars Henrik Krogh.

Steng