Innovasjonsstipendet Oppdrift er tilbake!

Igaidi er stolte av å kunngjøre lanseringen av Oppdriftstipendet for 2024! Dette er et initiativ rettet mot å støtte og fremme innovasjon og en bærekraftig framtid. I år er temaet Green Tech. Dette stipendet, med en verdi på 1 million kroner, er et samarbeid mellom flere ledende aktører i hver sin bransje: Bryn Aarflot, Los & Co, VJUS, Teknisk Ukeblad Media og oss i Igaidi.

I 2021 ble Oppdriftstipendet første gang lansert i et partnerskap mellom Bryn Aarflot, Los & Co, og Igaidi. Dette stipendet var rettet mot etablerte bedrifter med bærekraftige ideer, og det støttet vinneren med ulike rådgivningstjenester for å realisere deres visjon. Seaweed Solutions var den heldige vinneren av stipendet det året. Nå, i 2024, er vi stolte av å lansere dette initiativet med et nytt fokus på Green Tech.

Målet med Oppdriftstipendet 2024 er å støtte innovasjon innen Green Tech for å møte kravene fra Parisavtalen og støtte FNs bærekraftsmål. Ved å fremme teknologier som bidrar til en grønn fremtid, ønsker vi å gjøre en faktisk forskjell i kampen mot klimaendringer og for en bærekraftig framtid. Deltakerne oppfordres til å søke med ideer og utviklingsplaner som vil bidra til reell bærekraftig utvikling, og ideen må treffe ett eller flere av FNs bærekraftsmål.

Oppdriftstipendet 2024 er et resultat av et samarbeid mellom Teknisk Ukeblad, Bryn Aarflot, Los & Co, og Igaidi, og filmselskapet VJUS. Juryen består av erfarne fagpersoner fra ulike felt, inkludert Sebastian Stigar fra Bryn Aarflot, Anniken Gauslaa fra Los & Co, og Tor M. Nondal fra Teknisk Ukeblad Media og Bjart Frode Lutnæs i Igaidi. Juryen, ledet av Christina Moe Gjerde fra Voi Technology, vil vurdere søknadene nøye og velge vinneren basert på deres potensial til å gjøre en positiv innvirkning.

Søknadsprosess og frist

Søknadsfristen for Oppdriftstipendet 2024 er satt til 15. oktober 2024. Alle interesserte oppfordres til å søke via nettstedet til Oppdriftstipendet. Finalistene vil annonseres 29.oktober og vinneren vil bli kåret i utdelingsfesten 12.november.

Premien

Vinneren av Oppdriftstipendet 2024 vil motta en omfattende støttepakke, inkludert rådgivning, tekniske og juridiske tjenester, samt hjelp til å fremskaffe offentlige innovasjonsmidler. Bryn Aarflot vil bidra med IP-rettigheter og juridisk rådgivning, Los & Co vil tilby kompetanse innen merkevare- og kommunikasjonsstrategi, Igaidi vil bistå med søknadsprosessen for offentlige støttemidler, og VJUS vil hjelpe med filmproduksjon. Disse rådgivningstjenestene har en samlet verdi av 1 million kroner.

Oppdriftstipendet er en unik mulighet for start-ups og etablerte bedrifter til å få støtte til sine bærekraftige ideer innen Green Tech. Vi oppfordrer alle som har en innovativ idé til å søke og være med på å skape en grønnere fremtid for oss alle.

Steng