Spreke Igaidi-ansatte samlet inn 20.000 kroner til kreftsaken

IMG_5716 sluttresultatSuperselmas far, Tommy Kristiansen til høyre og Daglig leder Lars Henrik Krogh i Igaidi.

For å sette fokus på viktigheten av fysisk aktivitet og egen helse, valgte de ansatte i innovasjon- og rådgivningsselskapet Igaidi i Drammen, å delta i aktivitetskampanjen Sykle til jobben denne våren. Resultatet ble stor aktivitet, ansatte i bedre form, og ikke minst en god sum penger til Superselma og kreftsaken.

Stort engasjement i Sykle til jobben-aksjonen

Denne våren har Sykle til jobben-aksjonen blitt avviklet. Dette var en aktivitetskampanje som gikk over ni uker mellom 19. april – 17. juni for å få ansatte i bedre form. Deltagerne fikk en treningsdagbok hvor de foretok en enkel registrering av sin aktivitet på sykletiljobben.no. Kampanjen var ikke begrenset til sykling, så all aktivitet ble regnet med i konkurransen. Om du enten var aktiv til og fra arbeid eller på fritiden så ble aktiviteten regnet med. For hver gang med fysisk aktivitet i mer enn 30 min, fikk deltagerne lagt til 1 poeng på sin side på sykle til jobben-aksjonen. Totalt kunne hver deltager få maksimalt tre poeng per dag.

-Da bevisstheten rundt fysisk helse og aktivitet er økende i samfunnet generelt og internt hos oss i Igaidi valgte vi å melde oss på i Sykle til jobben-aksjonen, forteller partner og administrerende direktør Lars Henrik Krogh.

For deltagerne var det også trekning av fine premier fra aksjonen. Blant premiene var blant annet en tur til Tallin, helgetur til Geilo og en Polar A300 aktivitetsklokke. I tillegg trakk Igaidi ut en heldig vinner av en mer moderat premie hver uke, blant de som registrerte minst en aktivitet. Aksjonen ble avsluttet på Igaidi sin sommerfest med ytterligere premiering av lag og enkeltpersoner.

-Aksjonen var en stor suksess med 24 deltagere av 32 ansatte. Det er første gangen vi i Igaidi er med på dette og aktiviteten var stor, spesielt i starten av aksjonen. Flest syklet i starten og så ble aktiviteten mer variert, men siden all aktivitet over 30 minutter ga poeng, så var selv plenklippingen med i aksjonen, forteller Maiken Kristine Pasenau Lyngnes, Office Manager hos Igaidi.

Før kampanjen startet ble det bestemt at for hvert poeng de ansatte registrerte så skulle Igaidi donere 5 kroner til kreftsaken. Aktiviteten var stor og totalt ble det registrert 1879 poeng. Dette avrundet vi til nærmeste tusen slik at sykle til jobben-aksjonen bidro med 10.000 kroner. Men siden dette er en så viktig sak, så doblet Igaidi beløpet til 20.000 kroner før vi skrev ut sjekken, forteller en engasjert og smilende Krogh.

20.000 kroner til Superselma-prosjektet

Superselma er Selma Jacobsen på seks år fra Røyken som fikk leukemi sommeren 2013. Foreldrene oppdaget da hvordan selv små gleder ga Selma nye krefter.

Superselma-prosjektet ble stiftet i november 2013 av Selmas foreldre Tommy Kristiansen og Marita Jacobsen. Det er en del av Støtteforeningen for Kreftrammede og gir lysglimt og positive opplevelser til barn med kreft. Prosjektets mål er å gi kreftsyke barn gode minner de kan ha nytte av i vanskelige stunder, og et godt avbrekk i en tøff hverdag. Samtidig ønskes det å øke fokuset på forskning på barn og kreft.

For å gi flere kreftrammede barn gode opplevelser har Selma blitt superhelt, og Superselma-prosjektet har arrangert en rekke turer og opplevelser for kreftsyke barn. Midler er samlet inn for oppussing av flere rom på barneavdelingen ved Drammen sykehus, og i sommer skal de blant annet gi fine sommergaver til ungene på sykehuset. Der kommer bidraget fra Igaidi godt med, sa far til Selma Tommy Kristiansen til de Igaidi-ansatte, da han mottok sjekken. Samtidig hilste han også fra Selma selv. Hun går fortsatt til kontroll, men regnes forøvrig som frisk. Til høsten starter hun på skolen.

-For Igaidi har det blitt tradisjon å støtte kreftsaken. Vi valgte å gi pengene til SuperSelma denne gangen på grunn av det engasjementet de har vist også her i Drammen. Alle kjenner noen som har eller har hatt kreft, så dette var det ikke vanskelig å få folk med på. Her i Igaidi har blant annet en av partnerne hatt det. Min kone ledet Støtteforeningen for kreftrammede tidligere, og i den forbindelse møtte jeg mange syke. Barn gjorde størst inntrykk, men oppe i alt det triste så evner de å leve i nuet og glede seg over ting. Til tross for smerter og den skremmende diagnosen, så er ingen uberørt av dette, forteller Krogh avslutningsvis.

Les også Dagsavisens artikkel om Igaidi og engasjementet i kreftsaken.

 

Opptatt av næringsliv, innovasjon og FoU?

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Se hvordan vi behandler dine personopplysninger

Steng