Sikt mot stjernene!

I forbindelse med 200-års jubileet til Drammen videregående skole var Igaidi invitert til inspirasjonsforedrag med Astronaut Rick Hieb og forsker Sue Lederer fra NASA. Foredraget er en del av et omfattende program ved skolen for å markere 200 år i kunnskapens tjeneste.

NASA Rick Hieb

Sammen med elever fra Forskerlinja, lærere og rektor Kristine Novak var representanter fra Igaidi, Eltek og NHO til stede på foredraget. Samtidig ble foredraget direktesendt til alle klasserommene på skolen, slik at alle elever og ansatte kunne få det med seg. Foredraget ble innledet av et musikalsk innslag fra elever ved St. Hallvard videregående skole.

Med glødende entusiasme kunne Dr. Lederer fortelle om sin forskning på kometer, asteroider og romsøppel og hvordan forskningen tok henne til eksotiske, og øde, destinasjoner for å hente inn data fra romteleskop i Chile, Hawaii og Arktiske strøk. Mens hun klatret opp på talerstolen for å demonstrere overgangen fra potensiell til kinetisk energi, engasjerte hun elevene og overbeviste om at realfag virkelig kan lede til spennende karrierer.

For astronaut Rick Hieb startet drømmen om å bli astronaut som femåring i North Dakota. Uten andre forutsetninger enn interessen for romfart og teknologi siktet han seg inn på en karrierevei som endte med tre romferder mellom 1991 og 1994 og verdens lengste opphold utenfor romfartøy på 8 timer og 29 minutter. Med genuin innlevelse og mye humor presenterte Hieb tilskuerne for en astronauts hverdag. Med videodokumentasjon som bakteppe fikk vi høre om alt fra tannpuss og hårvask til forskning på dyrs oppførsel i vektløs tilstand.

Det underliggende budskapet i denne underholdende presentasjonen fra Dr. Lederer og Hieb var at NASA har en svært viktig oppgave og trenger de dyktigste hodene til å løse dagens og framtidens utfordringer. Det spiller ingen rolle om man kommer fra en småby i North Dakota, eller Norge, men det holder ikke bare å være smart. For å komme ut i verdensrommet må man sikte mot stjernene.

Opptatt av næringsliv, innovasjon og FoU?

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Se hvordan vi behandler dine personopplysninger

Steng