Igaidi utdanner terapihund

Norge er i det store og hele et meget bra land å bo i, men selv her oppe kan det være lett å glemme de syke og svake. Et slikt område er besøk av eldre og kronisk syke, for å stimulere og glede. Det er sikkert mange områder der litt ekstra hjelp er nødvendig, men da en av våre konsulenter, Lars Kvanum, begynte på terapihundutdannelsen med sin labrador Garm ønsket vi å bidra litt her.

Terapihundutdannelse i Norge foregår helt uten støtte fra det offentlige, og utgifter til både reise, kurs og så senere besøk dekkes helt og holdent av den enkelte deltaker. Etter ferdig kurs er det som regel frivillige, ubetalte oppdrag som utføres på fritiden. Med andre ord er det ganske stor investering både av tid og ressurser for å få lov til å hjelpe til frivillig.

Det er mange sykehjem, institusjoner og foreninger som ønsker måter å stimulere brukerne sine. I dag er det svært begrenset mulighet for dette og frivillige er høyt verdsatt. Alternativet, dersom et sykehjem har god økonomi, er ofte mekaniske dyr eller “kosebamser”.

“Det er en ganske spesiell opplevelse å se en dement person bli tilnærmet klar i møte med en hund, eller syke med kort tid igjen som kvikner til og smiler for første gang på lenge”, mener Lars. “Selv for oss uten bakgrunn fra helsevesenet er det utrolig givende å få være med på å gjøre hverdagen både for brukere og pårørende litt bedre”.

Igaidi gratulerer med bestått første nivå av utdannelsen og står bak tiltaket som en stolt sponsor.

 

Opptatt av næringsliv, innovasjon og FoU?

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Se hvordan vi behandler dine personopplysninger

Steng