Har ditt selskap et forsknings- og utviklingsprosjekt? Husk SkatteFUNN- fristen 1.september

Det er mulig å sende inn SkatteFUNN-søknad hele året, men dersom du sender søknaden innen 1. september, garanterer Forskningsrådet at søknaden din ferdigbehandles i løpet av inneværende år. Hvis søknaden da innvilges, vil godkjente prosjektkostnader for inneværende år være støtteberettigede. Sendes derimot søknaden etter 1. september, og den ikke ferdigbehandles før neste år, vil ikke prosjektaktiviteter i inneværende år støttes – selv om søknaden blir godkjent.

Hva er SkatteFUNN?

SkatteFUNN er en skattefradragsordning for bedrifter med prosjekter innenfor forskning og utvikling (FoU), og er Norges viktigste virkemiddel for FoU i næringslivet. Gjennom SkatteFUNN kan bedrifter få støtte som skattefradrag gjennom skatteoppgjøret, og få 19 % av kostnadene trukket fra i skatteoppgjøret.

Hvem kan søke SkatteFUNN?

Alle bedrifter som er skattepliktige i Norge og registrert i Brønnøysundregistret kan søke om støtte gjennom SkatteFUNN-ordningen. Dette gjelder alle bransjer. Det er ikke et krav om at bedriften betaler skatt, men for å oppnå støtte – må FoU-prosjektet godkjennes av Forskningsrådet.

Hvor mye kan du få i støtte?

Fra og med 1. januar 2020 kan man gjennom SkatteFUNN få 19 % av godkjente prosjektkostnader refundert gjennom skatteoppgjøret, enten som fradrag eller kontanttilskudd. Dette er uavhengig av bedriftens størrelse.

Maksimalt årlig fradragsgrunnlag per bedrift, er totalt 25 millioner kroner (for egenutført og innkjøpt FoU).

Timesatsen er 1,2 promille av avtalt og reell årslønn ved utløpet av prosjektperioden eller inntektsåret. Maksimal timesats er 700 kroner – og denne satsen gjelder også ved innkjøpt FoU fra nærstående selskaper. Maksimalt antall prosjekttimer for hver ansatt er 1 850 timer per år.

Regler og krav for å kunne motta støtte gjennom SkatteFUNN

For å kunne motta støtte gjennom SkatteFUNN må bedriften være registrert i Brønnøysundregistret og være skattepliktig i Norge. Dersom bedriften ikke betaler skatt (ikke går med overskudd), vil støtten bli utbetalt som kontanttilskudd gjennom skatteoppgjøret.

SkatteFUNN-ordningen gjelder for alle bransjer og fagområder. For å oppnå støtte må FoU-prosjektet godkjennes av Forskningsrådet, og oppfylle følgende kriterier:

  • Prosjektet må ha som mål å fremskaffe ny kunnskap eller nye ferdigheter.
  • Prosjektet må utvikle en vare, tjeneste eller produksjonsprosess som representerer en nyhet i sin bransje.
  • Denne kunnskapen eller disse ferdighetene må være til nytte for bedriften i forbindelse med utvikling av nye eller bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser.
  • Prosjektet må være målrettet og avgrenset.

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen

Ønsker din bedrift å søke om SkatteFUNN, men mangler tid eller kompetanse for å utforme en god søknad?

Igaidi kan bistå din bedrift gjennom hele SkatteFUNN-prosessen – fra planlegging og søknadsskriving, til rapportering. Er din bedrift blant de som kan ha gode forutsetninger for å motta støtte, men mangler tid og/eller kompetanse til å utforme en tilstrekkelig god søknad? Våre konsulenter har lang erfaring med å utforme søknader slik at FoU-prosjektet ditt får sjansen det fortjener.

Steng