Dobling i antallet skattefunn-søknader fra Finnmark

Så langt i år har virksomheter i Finnmark sendt inn doblet så mange skattefunn-søknader sammenlignet med fjoråret. – Vi ser en stadig økende interesse fra sjømatsektoren, bekrefter Igaidi-sjef Lars Henrik Krogh.

I alle år siden Skattefunn-ordningen ble opprettet i 2002 har Finnmark hatt et relativt lavt antall innsendte søknader sammenlignet med resten av landet. I 2018 er det i ferd med å skje noe. Med totalt 38 innsendte søknader så langt i år, blir 2018 det mest aktive året noensinne og det ligger an til en dobling sammenlignet med 2017. Det viser ferske tall fra Skattefunn.no.

– Fortsatt ser vi at for mange gode ideer skrinlegges på grunn av manglende finansiering. Vi opplever samtidig en stadig økende innovasjonsinteresse i næringslivet, og Finnmark er ett av fylkene der vi ser en vesentlig økning i antallet innsendte søknader. Spesielt gledelig er det å se at sjømatsektoren gjør det sterkt, og at vi dermed kan notere oss et rekordår i antallet søknader til virkemiddelapparatet fra Finnmark, sier Lars Henrik Krogh, administrerende direktør i Igaidi.

Igaidi bistår virksomheter ved å identifisere, prioritere og kommunisere forsknings- og utviklingsprosjekter, og deretter søke om midler til disse i det offentlige støtteapparatet. Siden 2005 har rådgiverne i Igaidi hjulpet tusenvis av virksomheter og alt tyder på at innovasjonstakten vil holde seg høy også fremover. Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at FoU-aktivitet i næringslivet økte med ti prosent fra 2016 til 2017. De foreløpige tallene viser at næringslivet utførte forskning og utvikling for 32,6 milliarder kroner i fjor.

– Innovasjon er avgjørende for å sikre at Norge lykkes i en stadig mer krevende global konkurranse. De ferske tallene fra SSB bekrefter en svært gledelig veksttrend vi har sett siden 2010 og som vi håper vil fortsette i inneværende år, sier Krogh.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å bruke nesten ti milliarder kroner til forskning og innovasjon i næringslivet i 2019. Dette er nesten en dobling siden 2013. Inkludert i denne økningen er nærmere 3 milliarder som følge av økt bruk av Skattefunnordningen.

Fakta om skattefunn i 2017:

 

  • Forskningsrådet mottok totalt 4.739 Skattefunnsøknader i 2017
  • Av de mottatte søknadene ble nær 80 prosent godkjent
  • Totalt var det i 2017 om lag 7.500 aktive Skattefunnprosjekter fra totalt 5.380 bedrifter
  • Gjennomsnittlig prosjektbudsjett var på 4 millioner kroner
  • Nær 50 prosent av bedriftene som bruker Skattefunn, har færre enn ti ansatte
  • Ca. en tredjedel av Skattefunnprosjektene er i IKT-næringen. Marin/sjømatnæringen er den nest største næringen i Skattefunn, etterfulgt av petroleumsnæringen

Saken ble publisert i Altaposten 07.11.2018.

Kilde: Statsbudsjettet 2019

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) - gjør dine valg

Igaidi AS bruker egne og tredjeparts informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre og interesser. Vi og tredjeparter bruker også denne informasjonen til å vise annonser som er relevante for deg, samt for analyseformål. For ytterligere informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler: https://igaidi.no/personvern/

Tekniske nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere teknisk når du navigerer på vår webside. Disse kan du derfor ikke velge bort (Inkludert Vimeo og Myfonts)

Statistikk og analyse

Informasjonskapsler for analyse og statistikk: Informasjonskapsler som hjelper oss å forstå hvordan nettsidene våre blir brukt og tilpasser nettsidene våre basert på valg brukeren tidligere har tatt. Vi bruker følgende informasjonskapsler for analyseformål: Google Analytics, Google Tag Manager, Matomo Tag Manager og Matomo Analytics

Markedsføring

Informasjonskapsler for markedsføring: Informasjonskapsler som hjelper oss og tredjeparter til å vise brukeren personlig og mere relevant markedsføring basert på brukerens bruk av våre og andres nettsider - uavhengig av hvilken enhet du surfer på. Vi bruker følgende informasjonskapsler innen markedsføring: Facebook, LinkedIn, Youtube

Steng