Tiden er inne for å tenke på SkatteFUNN

SkatteFUNN er en støtteordning for bedrifter som jobber med prosjekter innenfor forskning og utvikling (FoU). Det er lenge til søknadsfristen tenker noen av dere nå, siden endelig frist for å søke om SkatteFUNN er 1.september. Men fordelene ved å være tidlig ute med denne søknaden er virkelig verdt å vurdere. 

SkatteFUNN reduserer den finansielle risikoen for prosjektet ditt ved at du får 19 % av FoU-kostnadene tilbakebetalt over skatteseddelen.

Hvem kan søke om SkatteFUNN?

Alle bedrifter som er registrert i Brønnøysundregisteret og har skatteplikt til Norge, kan søke støtte til FoU-prosjekter gjennom SkatteFUNN-ordningen. SkatteFUNN-ordningen gjelder for alle bransjer og fagområder, men for å oppnå støtte må FoU-prosjektet godkjennes av Forskningsrådet, og oppfylle konkrete kriterier. Det stilles det også krav til at din bedrift ikke er i såkalte «økonomiske vanskeligheter». Dersom du er usikker på hva dette innebærer kan du kontakte oss for en uforpliktende prat knyttet til dine muligheter. 

Fordeler ved å være tidlig ute med søknaden:

Alle søknader som blir sendt inn til og med 1. september innen klokken 23:59 blir behandlet i inneværende år. Men: Det er flere fordeler ved å være tidlig ute med søknaden om SkatteFUNN-midler.

  • Mindre konkurranse: Ved å søke nå er konkurransen mindre og det kan derfor være lettere å få godkjent søknaden. Søknadene behandles fortløpende, og trykket er betydelig lavere nå enn til høsten.
  • Raskere behandlingstid og høyere godkjenningsrate: Vi ser ofte at søknader sendt inn før sommeren blir behandlet raskere. Vi antar at dette kan skyldes at Forskningsrådet har mer tid til å vurdere søknadene når trykket er lavere enn etter søknadsfristen 1. september.
  • Vedtak før sommeren: Med et vedtak før sommeren får din bedrift mer forutsigbarhet og kan planlegge deretter. Dette er positivt både med tanke på ressursplanlegging og budsjettering eksempelvis. 

Hva er kriteriene for å få innvilget SkatteFunn-midler?

Det er viktig å være godt kjent med kriteriene for støtte når du skal skrive en søknad til SkatteFUNN. Dersom du ikke klarer på en tydelig måte å peke på hvordan prosjektet møter kravene i ordningen, er det dessverre ingen automatikk i at gode FoU-prosjekter får innvilget støtte. Prosjektet du ønsker støtte til, må innfri følgende fire kriterier:

1: Prosjektet må dreie seg om utvikling av nye/bedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser

2: Prosjektet må ha som mål å fremskaffe ny kunnskap eller nye ferdigheter

3: Prosjektet må være til nytte for bedriften

4: Prosjektet må være målrettet og avgrenset

Hva må en god søknad om SkatteFUNN-støtte inneholde?

I tillegg til at prosjektet ditt skal innfri bestemte kriterier, skal også søknaden inneholde noen viktige elementer.

Søknaden må være strukturert.  Den må inneholde både hovedmål, arbeidspakker og aktiviteter. Med denne oppdelingen skal søknaden kunne vise til hvilken kunnskap prosjektet må tilegne seg for å nå disse målene, og hvordan FoU-utfordringer skal løses gjennom de ulike aktivitetene.

Må inneholde en detaljert plan: Du trenger en plan over alt som skal gjennomføres, hvilke utfordringer prosjektet vil møte og hvordan disse skal løses. Alle FoU-aktiviteter bør beskrives på et nivå hvor innholdet er enkelt å forstå for en som ikke har kjennskap til prosjektet.

Hva er nytt ved dette prosjektet? Saksbehandleren hos Forskningsrådet vil vektlegge elementene i søknaden som viser hva som vil frambringes av ny kunnskap, en ny tjeneste, et nytt produkt eller en ny prosess.

En omfattende søknadsprosess som vi kan hjelpe deg med – vår suksessrate er 97%!

Det er hundrevis av selskaper som kaster bort tid på søknader som ikke blir innfridd. Ønsker din bedrift å søke om SkatteFUNN, men mangler tid eller kompetanse til å utforme en god søknad? Våre dyktige rådgivere kan bistå gjennom hele denne prosessen. Vi er eksperter på å utforme søknader som gir resultat og har en suksessrate på 97%! Vi tar heller ikke betalt om du ikke får godkjent søknaden din. 

Du er velkommen til å ta kontakt med oss! Vi hjelper deg gjerne!

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) - gjør dine valg

Igaidi AS bruker egne og tredjeparts informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og samle inn informasjon om bruksmønstre og interesser. Vi og tredjeparter bruker også denne informasjonen til å vise annonser som er relevante for deg, samt for analyseformål. For ytterligere informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler: https://igaidi.no/personvern/

Tekniske nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere teknisk når du navigerer på vår webside. Disse kan du derfor ikke velge bort (Inkludert Vimeo og Myfonts)

Statistikk og analyse

Informasjonskapsler for analyse og statistikk: Informasjonskapsler som hjelper oss å forstå hvordan nettsidene våre blir brukt og tilpasser nettsidene våre basert på valg brukeren tidligere har tatt. Vi bruker følgende informasjonskapsler for analyseformål: Google Analytics, Google Tag Manager, Matomo Tag Manager og Matomo Analytics

Markedsføring

Informasjonskapsler for markedsføring: Informasjonskapsler som hjelper oss og tredjeparter til å vise brukeren personlig og mere relevant markedsføring basert på brukerens bruk av våre og andres nettsider - uavhengig av hvilken enhet du surfer på. Vi bruker følgende informasjonskapsler innen markedsføring: Facebook, LinkedIn, Youtube

Steng